IEPER2030 organiseert naar jaarlijkse gewoonte een voedselinzameling. Dit keer gebeurt dat met een nieuw concept, waarbij de organisatoren de hulp van 24 handelaars krijgt.

"Voor de jaarlijkse voedselinzameling van IEPER2030 zochten we een andere aanpak", aldus voorzitter Nancy Six. "De 13de editie moet er anders uitzien dan de vorige inzamelacties en samen met de bestuursleden werd gezocht naar een gepaste formule. Die werd na wat brainstormen gevonden. De voorbije weken gingen de bestuursleden langs bij enkele lokale handelaars met de vraag of er een spaarpotje in de zaak mag gezet mag worden ten voordele van de voedselinzameling."
"We benadrukten dat deze actie geen politiek statement is, maar een win-win situatie voor alle partijen. Bij de handelaars zal het gedoneerde geld besteed worden én het hulppakket voor zij die het nodig hebben kan daardoor groter worden."
"De toezegging van de 24 handelelaars is alvast een goede start voor de 13de voedselinzameling. "Nu hopen we dat de klanten vrijgevig zijn", zegt Six
De actie loopt van 1 oktober tot eind oktober 2021


Deelnemende handelaars:
affiche
Met trots kunnen we mededelen dat de inzamelaktie een groot succes was en dankzij de deelnemende handelaren, we een aantal Ieperse familie's in deze tijden een helpende hand hebben kunnen toesteken.
Tevens konden we de VZW Wieltjesgracht verblijdden met 2610 galetjes voor de bewoners. wieltjesgracht
We bemerken Voorzitter Nancy Six en bestuursleden Peter De Wulf (PR) en Maria Leire (ouderenwerking), geflankeerd door de Directeur en enkele medewerkers van het ergoteam en sociale dienst.